Povesti de Vanzator

Montaj gresie, faianta, vanzari

Departe de mine gandul de a ma apuca de mesterit si a lua painea unor profesionisti in ale gresie si faiantei.

Titlul articolului vizeaza un profesionist. Profesionist este acel om care are cunostinte, experienta si abilitati intr-un anumit domeniu, meserie.

Este un om care cunoaste tot procesul, toata recuzita necesara, pretul corect pentru munca depusa de el cum si calitatea obligatorie a serviciului/ lucrarii pentru a fi renumerata.

Vederea periferica a unui sofer profesionist nu ar trebui pierduta odata cu coborarea din autovehicul. Orice se intampla in jurul nostru are nevoie de vedere periferica. Orice “lucrare” are o logica a ei, fie ea produs fizic sau serviciu.

Vorbesc de montaj gresie pentru ca de curand m-am lovit de aceasta nevoie si am avut langa mine un profesionist. Ce treaba are asta cu vanzarile?

Vorbeam de logica, ai rechizite, materiale necesare , scule. Astea vor fi intotdeauna la inceputul “ lucrarii” si intotdeauna la indemana.

De fapt asta este primul semn al unui profesionist prin preajma, totul este luat in calcul si la indemana.

Apoi sunt timpii de uscare, daca vorbim de gresie, timpul de asteptare a raspunsului la oferta daca vorbim de vanzari.

Pasii in vanzari, ca in orice alta meserie sunt bine stabiliti si trebuiesc respectati. Fiecare pas necesita rabdare, executie, verificare.

Pe repede inainte de obicei are nevoie de ajustari pentru a merge mai departe.

Daca ofertezi un pret si ulterior trebuie sa gasesti modalitati sa il mentii, daca promiti o data de livrare si ulterior trebuie sa faci eforturi pentru a o menține, inseamna ca te-ai grabit, inseamna ca iti doresti sa vinzi mai mult decat isi doreste clientul sa cumpere. Admir vanzatorii focusati pe vanzari, dar focusul trebuie sa stea pe client, pe nevoie, contractul in sine fiind ultima reduta.

Data viitoare cand ai un profesionist langa tine, urmareste-l si invata. Incepe prin a observa modul de lucru, indiferent de ce meserie are profesionistul.

Sper ca nu va apucati de gresie/ faianta. Dar daca ramaneti in vanzari, faceti-o ca niste profesionisti. Logica este aceeasi, necesar, pasi, calitate si multa rabdare.

Cu stima,

Un vanzator.

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s