Feedbackul este o reactie de raspuns care intareste o buna comunicare.
Intr-o companie el nu tine cont de grade, trebuie sa fie prezent in toate directiile, pe verticala in relatia cu managerii si invers dar si pe orizontala intre colegi.
Feedbackul este de mai multe tipuri dar nu despre asta vreau sa va vorbesc in acest articol.
Vorbesc doar de “feedback” in general pentru ca in multe situatii lipseste cu desavarsire indiferent de tip.
Atunci cand raspunzi la un email dai feedback, la fel cum dai feedback si atunci cand spui multumesc colegului care te-a ajutat.
Gasim “locuri” in piata asta de utilaje unde se fac cursuri care ne invata sa dam feedback, sa fim eficienti. Va asigur ca in functie de cat de iscusit esti in a da feedback persoana care il primeste poate sa evolueze sau nu.
Cum spuneam , companiile platesc traineri ca sa invete cum sa dai feedback chiar daca in “normalitate” acesta lipseste cu desavarsire. In toate directiile enumerate mai sus.
E ca si cum ai invata sa vorbesti corect o limba straina pe care nu o folosesti.
In normalitatea asta despre care vorbesc un vanzator cere un pret unui manager si “uita” sa-i spuna daca a reusit sa inchida tranzactia.
Tot in normalitatea de mai sus se cere o rezervare pe un utilaj si din cauza lipsei confirmarii se creeaza ulterior conflicte.
Sau in urma unei solicitari care asteapta un raspuns, intarzierea fara sa se revina cu “ mai dureaza o zi” creeaza o imagine proasta asupra unei intregi companii.
Totul de la un simplu “ raspuns” la o actiune.
Sunt multe exemple de dat, au trecut aproximativ 20 de ani de la primul job.
Normalitatea asta este peste tot, nimeni nu se focuseaza pe feedback, “noi ne focusam pe rezultate”.
Chiar si in viata de zi, celalalt are nevoie de o confirmare ca ceea ce face sau spune este bine. Astfel evoulueaza ca individ si toti vrem evolutie.
Un simplu “multumesc” sau un simplu “ am inteles” face mai mult decat actiunea in sine.
In orice imprejurare, nu uitati sa dati feedback. Va asigur ca nu va costa nimic.