Povesti de Vanzator

Cele mai comune greseli pe care le face un vanzator

⁃ Crede ca le stie pe toate. Nu ai cum , aminteste-ti ca compania mai are inca 10 departamente pe langa cel de vanzari. Care ar fi rostul?

⁃ Crede ca clientul e prea sarac pentru produsul lor. Oferteaza daca ai un produs premium oricarui client. El va decide daca si-l permite sau nu.

⁃ Crede ca produsul lui este prea scump. Primul lucru care il vei face in fata clientului este sa gasesti scuze pentru pret. Pretul mare are nevoie de avantaje nu de scuze.

⁃ Crede ca clientul este mai putin inteligent decat el. Ii vorbesti de sus. Gandeste-te ca este mult mai experimentat decat tine doar ca nu stie despre produsul tau.Ajuta-l cu informatii despre el.

⁃ Crede ca un client care are curtea plina de o marca nu va cumpara de la el. Prezinta-i ce face produsul tau. Despre cel al concurentei stie sigur. Isi va face singur comparatiile.

⁃ Vorbesc prea mult si nu asculta clientul. Despre asta nu am cuvinte. Va las pe voi sa va dati seama unde gresiti.

⁃ Vorbesc codificat. Brandul tau are o denumire speciala pentru orice. In loc sa-i spui unui client de alta culoare ca ai “aps” mai bine ii explici ce inseamna.

⁃ Isi dau cu parerea chiar daca nu stie cu exactitate. Un singur neadevar poate sa compromita toata vanzarea. Daca nu cunosti , nu iti da cu parerea.

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s