Povesti de Vanzator

Tipuri de vanzator . Un pamflet realizat de “ Blog de Vanzator “

 • Vanzatorul fantoma

Da , fantoma . Acesta apare din necunoscut , iti vorbeste despre un produs de sezon de calitate si cu un pret extraordinar , ti-l vinde , livreaza si apoi nu mai dai de el . Dar nici nu te mai cauta . Ce-i de facut ?

 • Vanzatorul Casanova

Il recunosti dupa aspectul fara cusur , o carisma de invidiat si o experienta in utilaje cat casa poporului . Stie sa atinga coarda sensibila al oricarei afaceri din agricultura . El nu vorbeste despre pret niciodata , doar de beneficiu . Promite ca revine cu oferta dar nu mai apare . Cand in poarta fermei apare o masina de vanzator , sari la geam sperand ca este EL .

 • Vanzatorul batman, batman

El stie raspunsul la orice intrebare inainte sa o pui . De obicei iti prezinta o lista infinita de probleme si solutii recomandate de el chiar daca te pregatesti de semanat , iar el iti da informatii pretioase despre la kitul de floare pentru culegatorul de porumb.

 • Vanzatorul talpa iute

Acesta nu te cauta decat atunci cand cumperi ceva .Cercetatorii americani inca studieaza acest specimen, dar nu se cunoaste inca daca el te cauta ca a auzit ca ai nevoie sau daca cumperi pur si simplu ca te suna el.

 • Vanzatorul mitraliera

Nu vorbim despre razboi si arme aici . El intra in curte val-vartej si turuie in continuu 2 ore fara intrerupere . Cand ramane fara gloante pleaca la fel de val-vartej precum a venit , chiar te intrebi daca vroia sa vanda sau era nevorbit .

 • Vanzatorul care cauta sa cumpere

Iti lauda atat de mult produsul incat la un moment dat ai impresia ca nu-l mai vinde , ci il pastreaza pentru el . Nu este vorba de pret niciodata . Iti povesteste ce ar face daca l-ar avea el . Abia dupa ce cumperi produsul realizezi ca el cunostea intradevar toate beneficiile , doar ca si-l comandase pentru ..sufragerie.

 • Vanzatorul pe cale de disparitie

Acesta te tine la curent cu ultimele boacane facute de colegi . Iti impartaseste din frustrarile sale legate de salariu , companie , sefi si sefuti . Ba chiar i-au dat o masina fara aer conditionat cand sunt 40 de grade la umbra . Cumpara de la el ca sigur este pe cale de disparitie .

 • Vanzatorul dop de pluta

Stai , nu te duce cu gandul la o sticla de vin veche de pe timpul celui de-al doilea razboi Mondial .

Acest tip de vanzator se scoate nevinovat indifferent de probleme avute de catre fermier legate de utilaj , contract , livrare , garantie .Niciodata nu se lasa prada vartejului de apa care se numeste procesul de vanzare . “ Eu am facut ce tinea de mine “.El intodeauna ramane la suprafata asemeni unui “ dop de pluta “ .

 • Vanzatorul de pizza

Nu vorbim de pizza aici , chiar daca ar merge o pizza in orice momet al zilei.

Dar acest tip de vanzator insista sa vanda un pachet de utilaje.Vrei tractor ? Ce-ti mai pun in pachet ? Am o oferta frumoasa de tractor cu plug , semanatoare si bonus un aer conditionat portabil .

 • Vanzatorul de talie mondiala

” Ia de semneaza aici , ca cel mai mare fermier pe o raza de 500 de km cumpara de la mine . Repede ca trebuie sa ajung la cea mai mare ferma din Constanta . Ti-as lasa o carte de vizita dar saptamanal raman fara  . Ma cearta marketingul ca impart o mie de carti de vizita pe saptamana . Mai ia cateva sute de hectare si cauta-ma . Te-as invata cum sa te descurci mai bine dar intr-o ora dau interviu telefonic la revista ferma ” .

 • Vanzatorul superman

Apare , pune 3 intrebari si pleaca , ii suna telefonul si pleaca . Nu intelegi de ce a venit si unde se grabeste . Probabil ca un adevarat Superman, a auzit un strigat de ajutor , in celalta emisfera a pamantului .

 • Vanzatorul cu maxima seriozitate

Seriozitatea este o calitate demna de un vanzator . Dar aceasta tipologie duce seriozitatea la extrem . El te va asigura ca glumele sunt intotdeauna dupa ce se termina programul . Ca el este intr-o misiune speciala . Sa inlesneasca procurarea hranei pentru intrega omenire . Totul este pentru el alb sau negru . Nu exista cale de mijloc .Daca te hotarasti sa cumperi de la el va dormi la tine in ferma pana inainte de Craciun ca sa se asigure ca totul merge brici . Are chiar si o perna in masina . Sa nu iti scape vreo gluma ca te scoate din raportul saptamanal .

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s