Povesti de Vanzator

Ba sefule, la 9? Nu ai gasit mai jos?

Dupa un indelung studiu de piata , mi-am cumparat un frigider side-by-side , cu un volum de 590 de litrii ,un monstru friguros care mi-a invadat bucataria si care in drumul catre apartament isca intrebarea “Ba sefule, la 9? Nu ai gasit mai jos? “din partea celor care l-au urcat pe scari pana la etajul 9.

La initiativa unui bun prieten pun o poza cu el ca sa stiti ca mai am inca loc pentru eventualele “multumiri” in urma articolului de mai jos.

Cati manageri de vanzari cunoasteti care au fost inainte vanzatori foarte buni? Eu pot  spune ca 99% din cei pe care ii cunosc au excelat la capitolul vanzari.

Nu este un secret ca managerii de vanzari, fie ei regionali sau directori de companie sunt promovati datorita rezultatelor excelente la capitolul vanzari.Nimic gresit la prima vedere.Ceea ce se uita in aceasta ecuatie este ca un bun vanzator nu este totdeauna si un bun manager. Una este sa lucrezi cu fermieri si alta este sa cresti niste vanzatori.

Sa ii ajuti neconditionat , sa le dai “vanzari” din portofoliul tau pentru a-I motiva.Sa mergi cu ei la tranzactii grele si sa faci tot ce iti sta in putere pentru ca ele sa se inchida.Sa citesti printre randuri in raportul de activitate si sa oferi experienta ta pe tava spunand” Asta mi se pare realizabil.Hai sa mergem la el “.Astea sunt calitatile obligatorii ale unui manager fara de care ar fii doar un vanzator bun si atat.Nu citez dintr-o carte de management, doar povestesc despre situatiile intalnite in piata.

Si stiti ce am mai intalnit ? vanzatori buni care au manageri  care exceleaza in principal la vanzari si nu la lucru cu oamenii, care din pacate din lipsa de motivare nu au decat 2 variante , ori pleaca , ori isi omoara talentul  si in cele din urma pleaca.Vanzatorii buni sunt usor de descoperit dar greu de tinut.

Va reamintesc ca vorba ca “un manager bun care duce oamenii spre performanta este iubit si in acelasi timp hulit de subalterni ‘’ este aplicabila doar in cazul in care calitatea de manager depaseste cu mult functia trecuta pe contractul de munca.

Si cum primul pas catre a fi mai bun este a recunoaste unde ai gresit va sfatuiesc sa dati un like si sa va antrenati incepand de acum sa fiti cei mai buni manageri!

Start!

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s