Povesti de Vanzator

6 trucuri care ma ajuta sa am energie toata saptamana

“Doar in ziua de luni prinde masina asta 170 pe autostrada”.Asta imi spuneam dimineata in drum spre birou.Nu am apasat pedala de acceleratie dar ma simteam cu energia la maxim. Asa este in ziua de luni.

Cum ar fi sa avem acelasi nivel de energie toata saptamana ? Va spun ca este posibil.

Vorbesc de trucuri pentru ca fara ele nu putem gasi energia necesara pentru a fi cu bateriile la 100% tot timpul de luni pana vineri inclusiv.

1.Fiecare zi trebuie sa aibe o actiune prioritara

Un telefon luni dimineata de la un client care este interest de un utilaj iti poate schimba tot planul pentru saptamana in curs.Eu personal imi trasez doar sarcinile prioritare pe zilele saptamanii

2. Dozeaza-ti efortul

La mine unul asta merge de minune.Nu te agita in zadar pentru orice lucru minor pe care il poti face in 15 minute.Daca nu tine de tine ,nu incerca sa pacalesti timpul,  sa presezi colegii dupa care stai sa faci un raport.Umple-ti timpul cu ceva intradevar important.Eu turez la maxim motorul cand am ceva foarte important de facut si dupa am timp de cele minore.

3.Daca ai ceva de facut si dureaza mai putin de 5 minute , fa-l atunci

Cum ar fi sa ceara un coleg o informatie pe email si sa il amani 2 ore?In primul rand nu este collegial.In al doilea , dupa 2 ore pana te mobilizezi ,cauti in agenda , te documentezi , trimiti catre coleg pierzi 20 de minute minim.Au fost cazuri in care am putut da raspunsul pe loc sau in timpul convorbirii si am putut in egala masura si eu si colegul sa ne vedem de treaba.

4.Miercurea “sparge” saptamana in doua

Asta este cea mai intalnita scuza de a iesi cu pritenii in oras in timpul saptamanii.Poate.Beneficiul consta in deconectarea de la serviciu .Nu spun ca trebuie sa stai pana la dimineata ca pe vremea studentiei dar daca te deconecteaza si o simpla cafea in oras miercuri, vei trece mult mai usor peste saptamana.

5.Dupa fiecare zi de munca trebuie sa stii clar ce ai lasat neterminat

In drum spre casa , fa-ti o scurta analiza a zilei.Acel ceva ce nu ai terminat astazi trebuie sa fie acel ceva cu care incepi ziua de maine.Fara doar si poate.Nu ajuta daca ai notat pe o agenda luni si vineri abia o bifezi .

6. .Nu accepta jumatati de masura ( sarcini trasate neclar, sau neintelese)

Raspunsul da la intrebarea “ai inteles ?”, in cazul in care o spui doar de dragul conversatiei te va costa timp pe tine si pe interlocutor .Fii sincer si cere sa ti se explice pana intelegi, pentru ca iti pasa.

Tot timpul suntem in miscare, scriem si citim e-mailuri pe fuga.Uneori in febra performantei devenim superficiali, citim doar prima si ultima parte al unui e-mail.Cand ti se cere ceva pe e-mail ,are rost sa dai 10 mesaje in care sa intrebi si in al 11-lea sa dai raspunsul complet ? Nu cred.Daca informatiile au fost incomplete , citeste tot emailul, apoi cere punctual toate detaliile.

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s