Povesti de Vanzator

Manual de Vanzator. Capitolul 5: Gandesti ca un vanzator ?

.

Nu de putine ori vanzatorii sunt asaltati de task-uri. Un partener care asteapta o livrare, o problema tehnica la un tractor si tehnicienii nu pot fi in 2 locuri in acelasi timp, un produs care va fi achitat in urmatoarea ora si care se doreste ridicat in maxim 2 ore si nu in ultimul rand..target , clienti vizitati, clienti calzi , rapoarte, etc..

De multe ori am auzit expresia “ Esti vanzator, descurca-te”. Cum reuseste sa gaseasca solutii vanzatorul intotdeauna si in timp atat de scurt ?

Nu este un secret.

In labirintul de mai sus sunt 3 puncte de plecare si o singura iesire. Un vanzator intotdeauna “o ia pe scurtatura”. El nu mai pierde timpul sa verifice toate cele 3 variantele de raspuns. El va pleaca intotdeauna de la rezultatul final.

Avantaje :

  • Economie de timp
  • Plecand de la rezultatul dorit este un singur traseu de urmat

Labirintul din imagine are 1 singura varianta care duce la rezultat.Bineinteles lucrurile se pot complica.Dar si daca ar avea 2 solutii , un vanzator va alege cea mai buna solutie.Raportata la timp si resurse, bineinteles.

Bineinteles ca in viata reala “task-urile” presupun mult mai mult de munca si un traseu in labirint contine planificari care cuprind raspunsuri la Cine? ,Ce?, Cum?,Unde?,Cand?.Parcurgerea celor 3 variante in viata reala poate dura ore/zile/saptamani sau chiar ani.Acest labirint este unul idel dar din pacate niciodata este atat de simplu.

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s