Sfaturi pentru Fermieri

5 sfaturi pentru o raspandire eficienta a ingrasamintelor

Imprastierea ingrasamintelor nu este o operatiune complicata, cu toate acestea, daca doriti sa obtineti rezultate maxime, un mic detaliu omis va va da bataie de cap. Mai jos am pus 5 dintre numeroasele sfaturi adunate de la fermieri.

Alege ingrasamantul potrivit

Suna ca unul simplu, dar pentru unii poate fi nou … de fapt, faceti-va timp pentru a afla de ce ingrasamant are nevoie recolta dvs. Prin efectuarea unei analize a solului, puteti intelege ce ingrasamant va ajuta cel mai mult la recolta dvs. O idee este sa luati legatura cu consultantul local si sa cereti sfaturi de specialitate. Distribuitorii au in general pe cineva care poate face acest lucru.

Insistati asupra ingrasamintelor noi si de buna calitate

Calitatea ingrasamantului dvs. va poate afecta rezultatele, nu doar in ceea ce priveste nutrientii pe care ii contine. Spunand acest lucru, ne referim la factori precum varsta ingrasamantului, starea prilului si asigurarea, de asemenea, a ingrasamantului din acelasi lot.Ingrasamintele se pot degrada odata cu inaintarea in varsta, asa ca insistarea asupra unui produs nou va va asigura ca veti obtine cel mai bun rezultat , acest lucru este deosebit de important in cazul in care ingrasamintele au fost manipulate mult provocand daune prilului.Asigurarea ingrasamintelor din acelasi lot inseamna doar efectuarea unei calibrari! Caracteristicile ingrasamintelor variaza de la fabrica la fabrica si de la lot la lot, ceea ce ar insemna ca trebuie sa recalibrati daca aveti ingrasamant din diferite loturi pentru a asigura un model uniform de raspandire.

Luati in considerare starea vremii

Vremea in care imprastiati va avea un impact mare asupra calitatii muncii dvs…. odata ce prilul paraseste discul de distributie, se ridica si gravitatia, fizica si conditiile meteorologice decid unde aterizeaza! din acesti 3 factori exista unul pe care nu il poti controla sau calcula in totalitate … vremea!Conditiile meteo, cum ar fi vantul, ploaia, umiditatea, pot afecta calitatea lucrarii. Ploaia si umiditatea pot determina ingrasamantul sa absoarba umezeala, afectand astfel debitele si, prin extensie, rata de aplicare! Ingrasamintele cu cantitati mari de sulf, var sau gips sunt cele mai expuse riscului de umiditate ridicata sau umezeala.

Intretinerea distribuitorului

Verificati periodic distribuitorul si efectuati intretinerea conform cerintelor sau a recomandarilor producatorilor. Inlocuirea pieselor pe masura ce se uzeaza este, de asemenea, esentiala. Verficati cu atentie in jurul bazei buncarului, a deschiderilor, a discului rotativ si a sistemului de actionare. Daca oricare dintre aceste componente se defecteaza sau devine compromisa, aceasta poate schimba dramatic calitatea lucrarii. Luati de exemplu, daca un depozit de ingrasamant granulat se acumuleaza in jurul diafragmei sau aripioarelor de centrifugare, acest lucru poate determina debitul real sa fie mai mic decat este stabilit sau latimea de intindere sa fie redusa din cauza discurilor si aripioarelor murdare. Curatarea regulata dupa fiecare utilizare in jurul acestor piese nu numai ca va prelungi durata de viata a distribuitorului, ci va mentine setarea exacta.

Compactarea solului

Starea solului dvs. si nivelul sau de compactare vor determina cat de mult ingrasamant ajunge de fapt la radacinile culturii unde este utilizat. Daca subsolurile sunt compactate din stoc sau masini grele, vor exista doua probleme principale care impiedica un beneficiu optim:

1. Ingrasamintele nu vor ajunge pana la radacinile din subsol. Daca ingrasamantul este aplicat pe teren compactat, acesta nu va putea sa se infiltreze si in subsol, rezultand ingrasaminte irosite si beneficii minime, deoarece este impiedicat sa ajunga acolo unde trebuie sa mearga.

2. Crestere restrictionata. Intr-un sol foarte compact, chiar si atunci cand ingrasamantul ajunge la radacini, cresterea culturii va fi restrictionata, deoarece radacinile nu se pot dezvolta in mediul extrem de compactat.

Deci, inainte de raspandire, asigurati-va ca luati in considerare nivelul de compactare a solului. Daca este foarte compactat sau risca sa previna beneficiile maxime ale ingrasamintelor, asigurati-va ca aerati mai intai solul cu un scarificator.

Un vanzator nu are cum sa stie raspunsul la toate intrebarile , dar stie unde sa le caute.

In cazul de fata am apelat la www. rataequipment .com.

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s