Sfaturi pentru Fermieri

Manual de Cumparator .Cum sa fim un cumparator eficient – Aspecte de luat in calcul

Am abordat un subiect numit Manual de vanzator.Vreau sa ma adresez si dumneavoastra , dragi cumparatori in ideea ca daca exista vanzatori eficienti ar trebui sa existe si cumparatori eficienti pentru ca in toate trebuie sa existe un echilibru.Mai jos voi aborda cateva aspecte de luat in calcul ..vazute cu ochi de vanzator.

Cumpara inainte de campanie

“Fa-ti iarna car si vara sanie” .Total adevarat. Achizitiile facute din timp ar trebui sa ne aduca in primul rand un pret mai mic. Poate sa ne scape si de multe batai de cap in ceea ce priveste livrarea in timp util.De asemenea achzitia unui produs din stoc uneori nu ne da posibilitatea de a alege anumite optiuni( cele care se pun din fabrica) iar in cazul in care le dorim au costuri mai mari daca sunt adaugate ulterior.Un exemplu in acest caz il putem considera kitul de aer comprimat, frane pneumatice .

Incearca sa vezi achizitia pe minim 3 ani

Hotararea de a cumpara un produs nou este una grea.Financiar vorbind impactul pretului este unul de proportii.Pentru a putea cantari achizitia in mod corect ar trebui sa impartim valoare pe 3 ani minim( platim rate nu toata valoare dintr-o data).Ar trebui sa gandim ca achizitionam un tractor in valoare de 50.000 de euro pe an si nu un tractor de 150.000 de euro.Astfel ne putem focusa pe alte aspecte ale achizitiei.De asemenea produsul are beneficii care se vad imediat si unele de care te vei bucura in timp.Le vom aborda mai jos.

Intotdeauna la alegerea unui produs fa o lista cu aspecte pro si contra si discuta cu vanzatorul

Nimic mai simplu.Ia-ti o coala de hartie si un pix.Si apuca-te sa notezi.Iti va face curat in multitudinea de griji inutile legate de aceasta achzitie.Si apoi poti merge mai departe si te poti focusa pe ceea ce conteaza cu adevarat.

Aveti 3 recomandari?

Incearca sa iei in calcul 3 oferte in ceea ce priveste configuratia si pretul produsului .De asemenea puteti luati in calcul pachet de produse . Exemplu pachet tractor plus implement sau combina cu heder de paioase si culegator de porumb.Astfel va veti scuti ulterior de alte demersuri,contracte,investitii.

Avioanele sunt conduse de piloti

Vremea robotilor atotstiutori va veni probabil la un moment dat.Pana atunci ai un tractor de 200.000 euro in curte si la fiecare comanda va trebui sa deschizi manualul de utilizare.Cere vanzatorului un manual inainte de a face achizitia si apuca-te de citit. Cauta optiunea unor cursuri pentru utilizatori si trece pe lista si numele tau chiar daca nu tu vei fi mecanizatorul.

Cunosti tot ce face produsul pe care vrei sa-l cumperi?

Daca nu, cere mai multe informatii. Asigura-te ca tractorul tau are optiuni pe care le vei utiliza .Nu cumpara un beneficiu de care nu te vei bucura niciodata.Adica nu plati pentru o optiune daca nu ii vezi functionalitatea la tine in ferma.

Nu fa rabat la optiunile al caror rezultat se va vedea in timp.

Are legatura cu ce am scris mai sus(Incearca sa vezi achizitia pe minim 3 ani).Aici intra cauciucurile care au un pret mai mare de achizitie dar al carei durata de viata este demonstrabil mai mare decat al variantelor ieftine de pe piata , un sistem gps sau o pregatire pentru gps, ala carui principal avantaj este reducerea costurilor .Pe celelalte va las sa le descoperiti singuri

Nu fugi de un produs mai scump decat unul similar existent in piata

Un vanzator bun intotdeauna va poate explica de ce platiti mai mult pe produsul lui decat pe unul similar din piata.Plus valoarea este de multe ori nebagata in seama si ramanem cu ideea ca este cu 5000 de euro mai scump si convingerea ca noi vrem sa mai ramanem si cu bani din aceasta afacere.Explicatia ca e marca cunoscuta nu ajunge.Cereti cat mai multe detalii.

Tine cont de mecanizator

Sigur ai in ferma un mecanizator care a folosit sau a auzit de tractor de la un coleg de breasla.Lasa deoparte pentru cateva minute grija despre partea financiara si cere-i parerea.Nimic neadevarat in ce am scris intr-un articol despre tractoristi.Ei chiar stiu in practica ceea ce se scrie in pliante.

Asigura-te ca la achizitie ai notate toate numerele de telefon de care ai avea nevoie

Aici as vrea sa mentionez contactul tehnicianului de service de pe zona ta, al responsabilului de piese de schimb, numarul de telefon de la banca de unde iei creditul .Nu de putine ori vanzatorul nu poate raspunde la telefon din diverse motive ( lipsa semnal, sedinte,negocieri )iar dumneavoastra stati ca pe ghimpi ca aveti nevoie de un sfat de la un tehnician de service

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s