Manual de Vanzator

Manual de vanzator: Cuvant inainte

A fi vanzator este un mod de viata si nu o meserie asa cum este vazuta in piata fortei de munca.

Fiecare dintre noi la un moment al vietii suntem un vanzator desavarsit. Familia, tot ceea ce am reusit in viata au fost dobandite urmand pasii unei vanzari.

Ne-am vandut cum am stiut mai bine sotiei, pritenilor, ne-am planificat pana la cel mai mic detaliu achizitia unei case, masini, ne-am pus target pentru achizitie, cat si si in cat timp o putem face.

Este o poveste a primei echipe de vanzari a fabricii de automobile Porsche. S-au gandit ca cea mai buna echipa de vanzari este cea care cunoaste tehnic si cel mai mic detaliu al produsului si au facut o echipa din ingineri.

Acestia, incantati de produsul lor, explicau clientului fiecare surub, piulita si fiecare tehnologie folosita pentru constructie. Din pacate prima echipa de vanzari a esuat. Clientul cumpara nu numai pentru minunea tehnologica ce se numeste produs , ci si din punct de vedere financiar si al aplicabilitatii produsului in activitatea de zi cu zi a clientului. Exemplu…o fi autobuzul o minune a tehnologiei la capitolul confort si siguranta dar degeaba il cumperi daca calatoresti in doua persoane. Alt exemplu ar fi o masina de curse daca tu, in rutina zilnica, parcurgi numai drumuri de oras aglomerate.

Si atunci au aparut vanzatorii, oameni care stiu din toate cate putin, care sunt asi in a transmite clientului, cu o capacitate mare de analiza al nevoilor din punct de vedere tehnic si financiar si care stapanesc arta negocierii.Despre minunea de a fi vanzator incep acest proiect “ manual de vanzator”

Click aici pentru a deschide mai multe pagini in manualul de vanzator

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s