Manual de Vanzator

Manual de vanzator .Capitolul 1 : Mituri despre vanzatori complet neadevarate

1.Daca vrei sa fi vanzator trebuie sa inveti sa minti

FALS

Intradevar ca sa poti deveni vanzator trebuie sa fi o persoana vorbareata si de cele mai multe ori esti primul care sa initieze conversatia ,primul pas in vanzare fiind comunicarea, mai precis atragerea atentiei.Cu ce te ajuta sa ai marfa buna si ieftina daca clientul nu este atent la tine?De aici expresia din popor “ bun de gura”.Mai sunt si vanzatori care uita sa lase clientul sa vorbeasca dar daca vorbeste mult nu inseamna ca si minte

2.Poti fi vanzator doar daca te-ai nascut vanzator

FALS

Majoritatea vanzatorilor cu experienta va vor spune “ sunt vanzator de cand ma stiu”.Carismatici, convingatori inca din copilarie.Mai mult de jumatate din vanzatorii buni intalniti in piata au un plan saptamanal de vizite.De asemenea toti se documenteaza despre produsele concurente inainte sa prezinte oferta clientului.Acestea din urma nu pot fi dobandite “ inca din copilarie”

3. Vanzatorii cei mai buni sunt cei cu tupeu si insistenti

FALS

Care este imaginea unui vanzator? Cineva care intra cu tupeu la client si daca il dai afara e usa intra pe geam .Suna ca cineva de la care ai vrea sa cumperi ceva? Nu cred. Da, putem spune ca a nu te da batut niciodata este cu siguranta o trăsătură cheie pentru un vanzator. Exista, totusi, o linie fina intre a insista sa vinzi ceva unui client și mobilizarea de care da dovada un vanzator pentru a oferta clientului un produs care sa-i acopere nevoile .Cei mai buni vanzatori ar trebui sa analizeze și sa puna intrebari într-un mod eficient pentru a identifica nevoia clientului astfel incat ulterior sa poata da cea mai buna solutie. Acest lucru nu inseamna ca clientul ar trebui bombardat cu o multitudine de intrebari ci cu intrebari menite sa identifice nevoia cat mai concret din pct de vedere tehnic si financiar

4. Orice vanzator cu experienta stie totul din punct de vedere tehnic despre produs

FALS

Tehnicienii de service sunt cei care stiu totul despre produs din punct de vedere tehnic . Sunt oameni bine pregatiti , oameni antrenati continuu , bombardati cu informatii la zi despre tot ce este nou la producatorii de utilaje si masini agricole. Sunt oameni care numai asta fac si a caror pricepere se formeaza in ani de zile.Un vanzator poate sa aiba cel mult idee de solutii culese din piata si in cel mai bun caz sa recomande.

5. Un vanzator bun nu are nevoie de sfaturi

FALS

Un vanzator bun intotdeauna invata , produse noi, avantaje noi,clienti noi.Parerea mea este ca cea mai buna metoda de vanzare nu este a ta.Fiecare la randul nostru avem ceva meserie de “furat” de la alt coleg de breasla.

6. Cei mai buni vanzatori sunt inalti de statura

FALS

Intradevar , inaltimea prezinta un avantaj in comunicarea cu celalalt.Dar asta nu este o regula in vanzari. In vanzarile din ziua de astazi , unde se pune accentul de pachetul de servicii vanzare si postvanzare care se ofera pe langa produs , achizitia nu se face datorita unui singur factor . Poate cumperi un buchet de flori de la un vanzator stradal inalt , dar cand vine vorba de un parteneriat de 5 ani cu siguranta aspectul inaltimii este ultimul de luat in calcul.Vanzatorii scunzi, asemenea a oamenilor scunzi din viata de zi cu zi au o gramada de calitati care pot compensa lejer lipsa inaltimii.

Click aici pentru a deschide mai multe pagini in manualul de vanzator

Accesati pagina de Blog pentru mai multe articole interesante https://mmartinescu.wordpress.com/blog/

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s