Povesti de Vanzator, Sfaturi pentru Fermieri

“Dam o poala de bani pe ingrasaminte , seminte si alte minuni , dar le pierdem pe camp ca ne zgarcim la din astea mai noi” si inca o lectie pentru un vanzator.

In plimbarile mele prin ferme am gasit un fermier interesat de o combina noua.Avea una mica vechiuta care nu mai facea fata cerintelor si de cativa ani tot cerea ajutorul prestatorilor.

Ofertata si cu o finantare care la prima vedere ii permitea sa si respire cum spunea fermierul s-a hotarat sa o cumpere.Ne-am apucat sa strangem documentele necesare, spre bucuria mea ca incepusem bine anul…in februarie prima combina.Dupa 1 saptamana primim raspuns de la banca.Favorabil in conditiile propuse de client.Bucuros il sun sa il anunt si sa stabilesc a doua zi un drum sa ne apucam de semnat documente.Era prin ferma si tare suparat mi-a spus ca se mai gandeste cu achizitia de combina.Nu il auzeam prea bine intrucat mesterea la un tractor.Toata ziua am fost dat peste cap.Cum sa ma impiedic asa de la inceput?. In drum spre casa m-am hotarat.Maine dimineata ma duc la client sa vedem ce si cum.I-am dat mesaj la ce ora bea cafeaua in ferma dimineata.La 7 mi-a raspuns. Sa mai faca una ca trec pe la dansul.Eu plecat din bucuresti, faceam 1 ora jumatate, gata planul…la 5.30 maxim trebuie sa plec.

Ajung dimineata,termina cu angajatii organizarea activitatii din timpul zilei si apoi ramanem amandoi in mijlocul fermei.

“ Hai sa-ti arat ce ma doare “ si facem cativa pasi in ferma.Imi arata niste utilaje vechi asezate ordonat . “Dam o poala de bani pe ingrasaminte , seminte si alte minuni , dar le pierdem pe camp ca ne zgarcim la din astea mai noi.Amanam combina si luam ce avem nevoie.Ma gandeam la combina dar nu credeam ca iau finantare asa de usor.Hai sa vad ce ai: tractor, ma, plug, semanatoare de paioase.”

Venise revelionul !!! De la bucurie ca se aprobase finantarea am ajuns la polul opus ca se mai gandeste ..apoi la bucurie din nou. Am plecat cu contractul semnat si cu inca o lectie de tinut minte : nu abandona vanzarea pana nu ai un Nu . Daca nu e DA dar nu e nici NU atunci inseamna ca-ti scapa ceva ,in nici un caz ca ai pierdut vanzarea.

Accesati pagina de Blog pentru mai multe articole interesante https://mmartinescu.wordpress.com/blog/

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s