Povesti de Vanzator, Sfaturi pentru Fermieri

Las’ ca-mi iau tractor de-afara mult mai ieftin si mai bun

De foarte multe ori fermierii folosesc aceasta fraza.

Iata cateva aspecte pe care le prezint clientilor si care trebuiesc luate in calcul:

  1. Si daca te trezesti ca pica motorul in prima luna cu cine te certi ?

Un client si-a luat de afara un tractor , vazut, placut, adus in tara.Dupa 2 saptamani…motorul..si dupa o constatatare de la service…..cateva mii de euro plus cativa senzori anulati. Initial a zis ca “ asta e…m-am pacalit”. La insistentele mele am decis sa facem un mail..in engleza bineinteles…catre dealerul din afara…raspuns scurt si la obiect.Tractorul era in stare optima de functionare cand l-ati verificat si contractat.Ulterior va garantam ca nu s-a intervenit tehnic asupra lui pana in momentul cand a parasit curtea. Elegant raspuns..scurt si la obiect.Atunci a aparut prima data intrebarea.Sfatul meu : cumparati de la dealeri mari..eventual care comercializeaza si un brand anume, nu sunt doar parcuri de second hand.

  • Faci plata dupa ce ai gasit transport

Alt aspect intalnit.Tractor vazut, placut, platit.Clientul s-a intors in tara.A tocmit un transportator si a stabilit cu el incarcarea.Camionul a ajuns joi si incarcarea a fost programata marti.Era bossul mare plecat si nu incarcau decat daca este el acolo.Bineinteles…a platit extra pentru stationare si marti s-a incarcat

  • Atentie la neatentie. Detalii mici dar multe

Alt client caruia i-a ajuns tractorul dupa plata , bineinteles nemultumit. Bineinteles, sunt si cazuri in care totul decurge bine , eu doar vorbesc despre ceea ce trenuie evitat.A ajuns tractorul fara tirant central , trusa de scule , cateva felii lipsa din greutatile frontale.A ajuns in situatie de la pct 1. Cu cine te certi.

  • Dealerul de marca din tara ta PRIETENUL TAU

Total adevarat.Ai gasit un tractor afara? Ia seria si verifica cu dealerul. An , ore si o gramada de informatii. Ca sa nu mai spun ca ulterior tot la el apelezi cand ai nevoie de service, carte in limba romana..etc.

La o simpla verificare a seriei cu un client am constatat ca tractorul fusese cumparat din…Romania

  • Inainte de a pleca asigura-te ca nu te duci degeaba. Ca tractorul este rezervat pana ajungi tu sau ca este de vanzari 100%

O intamplare alaturi de un fermier din calarasi.Am gasit impreuna o combina afara.Germania, arata bine in poze , dealer maricel. Am sunat impreuna cu el si vanzatorul a spus ca poate fi vazuta oricand.Apoi ne-a si infrumat sa il sunam cand ne hotaram sa mergem sa fie rezervata. Ulterior a sunat si clientul sa mai incerce sa negocieze la pret. Aceleasi sfaturi, sa anunte cand ajunge acolo.Am rugat un partener din Germani sa se uite pe anunt si sa sune pentru informatii si sa-si spuna parerea cu privier la buna credinta a dealer-ului.Surpriza , dealerul o avea la vanzari dar era inchiriata.Contractul de inchiriere era din  ianuarie pana in decembrie, clientul care o folosise trebuia sa exprime optiunea de a a o contracta anul urmator sau nu.Intrebarea este , daca clientul meu o cumpara , platea, cum o putea ridica.raspunsul vanzatorului a fost ca daca totul era ok in ianuarie , daca clientul care o inchiriase nu o mai solicita , combina putea ajunge in Romania.Daca nu ce se intampla?V a dam alta ca avem mai multe la aproximativ aceleasi ore.Bine de stiut.Fermierul din Romania a renuntat la acel produs.

Standard

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s